Istoria Panifcom

Povestea noastră începe în 1905 când bunicul Mihail Holicov se afla pe cel mai mare vas de război al imperiului rus Potemkin. Suportând cu greu condițiile de pe vas, întregul echipaj format din 750 persoane s-a răsculat împotriva regimului. În consecință, porturile au fost închise pentru ei și după mai multe încercări nereușite de înțelegere au fost declarați trădători de imperiul rus, acostând în portul Constanța.
Atunci, Mica Românie, țara dintre imperii, demonstrează abil prin atitudine (nu exista nici o convenție de extrădare cu Rusia) ca este o țară europeană, acceptând refugiații (nepredându-i țarului).

Mihail Holicov a ajuns în cele din urmă pe moșia boierului Mișu Ștefănescu (Goiești – Iași) găsindu-și de lucru ca mecanic la moara boierului. El își întemeiază o familie rămânând pe meleagurile Moldovei.
Moștenind tradiția cu o reputație impunătoare în domeniul morăritului, Petru Holicov, în 1924, plecând de la moara mică a reușit să țină pasul dezvoltându-se într-un ritm dinamic, ajungând să dețină și să controleze mai multe mori din județul Iași.

Ștafeta a fost preluată în 1994 de Ștefan Holicov care împreună cu Liviu Balanici au susținut financiar și managerial dezvoltând ceea ce este astăzi Panifcom.

Cele cinci ramuri importante pe care activează Panifcom sunt:

Toate cele 5 ramuri sunt în strânsă legatură și au înregistrat performanțe economico-financiare, făcând ca acest brand Panifcom să fie foarte cunoscut și apreciat.

Pașii fundamentali în dezvoltarea durabilă a companiei sunt valorile noastre, care ne inspiră și ne susțin în a consolida identitatea companiei și anume: integritate, onestitate, respect și profesionalism.
Înca de la primii pași, compania Panifcom a fost o poveste de succes. Fabrica de pâine este dotată cu utilaje moderne și performante, asigurând consumatorii ca toate produsele finite sunt controlate minuțios de personalul calificat, ajungând în piață conform cerințelor standardelor europene.

Cu siguranță locuitorii județului Iași ne cunosc și ne apreciază, de aceea ne bucurăm de succesul produselor noastre. Prin grija și creativitatea talentaților brutari, compania noastră a reușit să-și mărească portofoliul de clienți care sunt interesați să consume produse gustoase și de calitate.

Compania Panifcom îmbină armonios calitatea cu tradiția, oferind produse fabricate prin procedeul autohton – cu maia fermentată – înobilate cu cel mai bun gust.

Tradiția spune că din făina primelor boabe de grâu se cocea o turtă care era împărțită copiilor, pentru ca grâul să fie curat ca sufletul de copil, ritual străvechi pe care timpurile moderne le-au îngropat și pe care noi încercam să le redescoperim.

Investim continuu în calitatea produselor si serviciilor oferite, fiind acreditata cu Sistemul  de Management al Calitatii SR EN ISO 9001/2015, Sistemul de Management al Mediului SR EN ISO 14001:2015 și Sistemul de Management al Sigurantei SR EN ISO 22000/2005.
Politica de mediu și calitate Panifcom