Gama Benefica

Mai mult decât o companie placută la masă!

Ascultând poveștile, dorințele și preocupările a sute de ieșeni pasionați de o alimentație sănătoasă, urmărind domnii care petrec câte un sfert de ora alegând sortimentul potrivit pentru cina sau frumoasele doamne care șovăie câteva clipe între pâine sau prăjituri, Panifcom a creat gama de specialități Benefica.

Aceasta gamă de panificație urmează cu grijă principiul sănatoasă și gustoasă..

 

Pâinea “3 Boabe Întregi”

Acest produs contine 3 tipuri de FAINA INTEGRALA:

  •  54% faina integrala de GRAU,
  • 10% faina integrala de SECARA
  •  2% faina integrala de OVAZ.

Beneficiile fainii integrale fata de cea obisnuita

Structura bobului cerealelor este urmatoarea:

  • Invelisul, reprezinta  12-16% din masa totala, contine cea mai mare parte a a fibrelor din structura bobului, vitamine, saruri minerale si enzime.
  • Germenele, 2-3 % din masa bobului, contine aproape 100 % din lipidele si proteinele bobului de grau, precum si vitamine si saruri minerale
  • Miezul, 80-85 % din masa totala, este compus in cea mai mare parte din amidon si foarte putine proteine.

In timp ce invelisul si germenele au roluri botanice complexe, de unde si structura lor bogata in fibre si nutrienti, miezul este doar un rezervor de hrana pentru procesul de incoltire.Ca hrana umana, el este bogat in energie dar sarac in nutrienti. Procesarea moderna a cerealelor a permis separarea taratei si a germenului care fiind bogate in proteine, enzime, substante antioxidante si grasimi confera un grad de instabilitate microbiologica si biochimica  fainurilor. Practicarea acestei metode conduce la obtinerea de fainuri albe cu un continut redus in principii bioactive.

Insa prin macinarea integrala a boabelor, fara nici o cernere, se mentin la un loc toate componentele remarcabile din structura bobului, rezultand faina de macinis integral, un produs complex si o materie prima ideala pentru painea integrala, aliment functional bogat in principii active, parte componenta indispensabila a unei alimentatii complete si sanatoase. Fainurile integrale contin: Proteine  (13 – 15 g%); Fibre vegetale (10 – 15%);  Vitamine;  Saruri minerale; flavone (cu rolul de antioxidanti)

Aportul de faina integrala de secara si de ovaz

In afara de beneficiile general valabile ale fainurilor integrale, “secretul Moraritei” aduce in plus si faptul ca este constituita din 3 CEREALE INTEGRALE, in afara de GRAU continand si SECARA INTEGRALA SI OVAZ INTEGRAL.

  • Secara este o cereală bogată în mangan, seleniu, fosfor si magneziu, precum si vitaminele A, B, E și K. contribuie la biosinteza in organism a enzimelor responsabile de buna utilizare a glucozei si de secretia de insulina necesara unei bune digestii.
  • Ovazul – prin conţinutul mare în fibre participa la detoxifierea organismului, eficient pentru redarea apetitului, scade colesterolul, scade glicemia, previne apariția bolilor cardiovasculare, stimulent tiroidian.

Painea 3 Boabe Intregi, reprezinta deci o cale ideala de a ne pastra sanatatea fara eforturi deosebite, savurand in acelasi timp un gust si o aroma deosebite, conferite nu doar de compozitia complexa a materiilor prime, ci si de procedeul de producere cu maia semifluida, fermentata ~16 ore, necesar atat pentru asigurarea stabilitatii microbiologice a produsului finit fara a obliga la folosirea de conservanti, cat si pentru bogatia aromelor rezultate in mod natural din procesul indelungat de fermentatie.

Feliuța cu semințe

Prima senzație va fi că nu te mai poți sătura … dar efectul e altul! Bogată în fibre și recomandată în diverse diete, copiilor, dar și pasionaților de delicii culinare, pâinea  cu secară plina de semințe aduce organismului un aport important de săruri minerale și vitamine.

Semintele de in contin Omega 3 si fibre, care au calitatea de a proteja inima si vasele de sange de efectele colesterolului „rau” si ale imbatranirii.

Semintele de susan contin vitaminele A, B, C, E, sunt foarte bogate in calciu si contin  proteine, cu 50% mai mult decat se afla in carne.

Semintele de floarea soarelui sunt un remediu de baza in combaterea bolilor de rinichi, de bila si circulatorii, prin efectul pe care il au in detoxifierea organismului.

Semintele de dovleac contin vitamine, microelemente si, mai ales, zinc. Sunt recomandate in lupta cu balonarea si constipatia.

 

 

 

 

Toast Benefica

Această noua gamă de produse – Benefica Toast – urmează cu grijă principiul sănătoasă și gustoasă și va completa gama de produse distribuite de Agropan Impex.
In mod obisnuit, persoanele aleg painea toast pentru sandwich-uri calde sau o folosesc ca paine prajita (toastata) in asociere cu orice alt produs alimentar.
Painea Toast Benefica este o paine de top care fara conservanti isi pastreaza prospetimea timp indelungat (24 de zile), datorita ambalajului dublu protector si a faptului ca este un produs pasteurizat. Deşi produsele au termene de valabilitate de 24 de zile, conservabilitatea înaltă nu se obţine prin adaos de substanţe chimice, ci prin procesul tehnologic folosit.

 

 

 

 

 

 

Paine Benefica Toast Alba

 

Painea Toast Benefica Alba este o paine foarte fina, cu coaja foarte subtire perfecta pentru intinderea untului sau a dulcetii, pentru cel mai bun sandwich sau tartina.
Masa neta: 600g

 

 

 

 

 

 

 

 

Paine Benefica Toast de Secara

Painea Toast Benefica Secara vine cu foarte multe beneficii pentru sistemul digestiv. Consumul de paine de secară este ideal pentru prevenirea obezităţii intrucat fibrele din secara oferă un sentiment de plenitudine şi de saţietate pentru durata mai indelungata.
Masa neta: 600g

 

 

 

 

 

 

 

Paine Benefica Toast Integrala

Paine Toast Integrala este perfecta pentru consumatorii interesati de o nutritie sanatoasa, de beneficiile fibrelor si deasemeni de silueta lor.
Masa neta: 600g